Buschauffeurs Veerplein nog steeds niet uitbetaald voor Bigisma Day

Buschauffeurs van Veerplein Commewijne zijn woest, omdat ze nog steeds niet zijn uitbetaald voor de ritten die ze hebben gereden op BigiSma Day. Het gaat om ongeveer 19 buschauffeurs die met hun bussen in opdracht van kernen van de politieke partij PL ritten hebben gereden vanuit verschillende plaatsen in Commewijne naar Colakreek. Na maanden achter hun geld te hebben aangelopen, zijn ze nu het wachten beu en eisen dat hun geld wordt gestort. AnandDipai, die namens de buschauffeurs een interview heeft afgestaan aan Dagblad Suriname, zegt dat het gaat om bedragen tot SRD 400 per busrit. ‘Afhankelijk vanwaar de mensen hebben gereden, horen we uitbetaald te worden. De tarieven verschillen’, aldus Dipai.
Dipai zegt dat ze van een van de coördinatoren van de PL hebben gehoord dat niet PL hun moet betalen, maar dat de NVB de chauffeurs moet betalen. ‘In eerste instantie zou NVB haar bussen inzetten, maar uiteindelijk werd ons gevraagd om te rijden. Nu we hebben gereden, komt de NVB met een verhaal dat we niet hebben gereden, dus we krijgen onze gelden niet’, aldus Dipai, die zegt dat alle 19 bussen wel hebben gereden. Hij vermoedt dat er is gesjoemeld met de gelden, omdat noch PL, noch de NVB een duidelijk antwoord kan geven over de betaling.
PL-ondervoorzitter RonnyTamsiran zegt verbaasd te zijn dat de chauffeurs nog niet zijn uitbetaald. ‘Het verbaasde me dat de mensen niet zijn uitbetaald, omdat er een budget van ruim SRD 1.3 miljoen voor de BigiSma Day van de overheid ter beschikking was gesteld en alles zou dus in kannen en kruiken moeten zijn. Ik weet dat elke schakel wel goed op elkaar was afgestemd.’De ondervoorzitter blijkt op de hoogte zijn van het probleem en zegt te zullen onderzoeken wat er is gebeurd met de betalingen van de mensen. Hij verduidelijkt dat niet PL de chauffeurs moet betalen, maar dat uit het budget dat ter beschikking was gesteld de mensen die hebben gereden, betaald moeten worden. De chauffeurs zijn woest en eisen van zowel de PL als de NVB klaarheid te brengen in de zaak. ‘We hebben gereden en we moeten betaald worden. We willen nu niets meer horen. Al vanaf het begin worden we door deze mensen voor de gek gehouden.’
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: