Mungra en dienstvrouw krijgen elk 3 jaar cel

De politicus Surindra Mungra gaat voor 3 jaar de bak in wegens verkrachting. Zijn dienstvrouw, Parbatie Ramcharran, is schuldig aan koppelarij. Ook zij moet 3 jaren brommen. Kantonrechter Maytrie Kuldipsing achtte het feit tegen beide verdachten wettig en overtuigend bewezen. Zij motiveerde het vonnis door te stellen dat Mungra seks heeft bedreven met een minderjarig Guyanees meisje tegen haar wil in. Zij heeft het verweer van advocaat Benito Pick verworpen en gaf ook aan dat de dagvaarding gedeeltelijk nietig verklaard moet worden. De verdachte Ramcharran heeft het meisje via de Backtrack naar Suriname gehaald. Zij deelde de moeder van het meisje mee dat zij haar op vakantie meeneemt. Later is zij terug gekomen op haar verklaring en gaf aan dat het meisje zelf naar Suriname is gekomen. De rechter achtte haar verklaring ongeloofwaardig.
Volgens de verklaring van het meisje werd zij onder druk gezet door de verdachte, haar tante. Zij werd met de dood bedreigd indien zij niet met Mungra mee zou gaan. Zij heeft vier weekenden met Mungra doorgebracht. Bij de politie verklaarde Ramcharran dat zij geen maatregelen heeft getroffen, omdat zij afhankelijk was van zijn werkgever, Mungra. Beide verdachten zijn op 28 december 2011 in verzekering gesteld. Zij hebben bijkans een jaar in voorarrest doorgebracht. De rechter veroordeelde elk tot een gevangenisstraf van 3 jaar met aftrek. Zij is afgeweken van de strafeis van de officier van justitie. Tegen elk had het OM 4 jaar gevorderd.
Advocaat Benito Pick zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat zijn cliënt in hoger beroep gaat. Dit, mede op grond van het feit dat de raadsman van oordeel is dat de rechter het vonnis niet goed heeft gemotiveerd. Hij is van oordeel dat de dagvaarding van de verdachte Mungra nietig verklaard moet worden. De vervolging zou de de dagvaarding cumulatief hebben geformuleerd. Volgens Pick moest de dagvaarding alternatief worden opgesteld. Dit is de reden dat zij hoger beroep gaan aantekenen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!