Amafo weet niets van belofte president over AOV-verhoging

Minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) weet niets van een belofte van president Desi Bouterse over een verhoging van de AOV-gelden. Hoewel ze ook aanwezig was te Colakreek tijdens de Bigi Sma Dey, verklaarde Amafo niets gehoord te hebben over een AOV-verhoging uit monde van de president. ‘Ik heb goed geluisterd naar de president op Colakreek. Hij zei dat hij iets bereikt heeft met Hooghart en dat de mensen dat zouden merken. Ik heb niets over AOV gehoord’, gaf Amafo gisteren in DNA aan tijdens de tweede ronde van de begrotingsbehandeling.
President Desi Bouterse gaf in niet mis te verstane woorden op Colakreek aan dat de AOV voor het einde van het jaar verhoogd zou worden. In februari zou een tweede verhoging komen. Dat was het nieuws op die dag. Ook de website van de regering maakt dit voornemen van de president bekend. ‘De president had echter een extra boodschap en gaf tijdens zijn speech aan dat hij en zijn regering voornemens zijn om de AOV wederom te verhogen en dat al voor eind van het jaar. Het verhogen van de AOV is noodzakelijk om onze seniorenburgers, die zich ingezet hebben voor de opbouw van Suriname, te verzekeren van een redelijke oude dag. Door een verhoging van de AOV kan een groot deel van de senioren zelfstandiger functioneren. De verwachting is dat de kinderen van deze senioren daardoor zelf meer ruimte in hun budget overhouden om aan hun eigen behoefte en naar eigen inzicht te besteden’, schrijft het kabinet van de president op de website gov.sr.
De verhoging van de AOV zal voor dit jaar niet meer geschieden. Zestigplussers die hun oudedagsvoorziening per bank ontvangen, hebben SRD 525 gestort gekregen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: