Pedofiele stiefvader gaat voor twee jaar de bak in

Jimmy M. die zijn 10-jarige stiefdochter seksueel heeft misbruikt, gaat voor twee jaar de bak in. Op 7 mei bracht de verdachte het meisje naar de woning van haar vader. Onderweg naar de woning bracht de verdachte haar eerst naar een hotel. Naar zijn zeggen bracht hij haar in het hotel om te gaan baden, omdat zij naar school moest. Volgens verklaring van het meisje heeft de verdachte haar in een kamer gebracht en haar wel gezegd om te gaan baden, maar daarna heeft de verdachte vleselijk gemeenschap met haar gehad. Op 9 mei vertelde de verdachte aan zijn vrouw, dus de moeder van het meisje, wat er was gebeurd. Het slachtoffer was eerder al misbruikt door een vriend van haar vader.
De kantonrechter merkte op dat zij niet weet of de ouders stappen hebben ondernomen om de vriend van de vader te vervolgen. Dit geeft echter geen redenen om het meisje weer tot slachtoffer te maken. De verdachte moest juist het kind in bescherming nemen. In plaats daarvan heeft hij zijn lusten op haar botgevierd. Openbare aanklager Nirmala Maikoe had een strafvoorstel gedaan van vier jaar met aftrek. Advocaat Valery Pique had voor een mildere straf gepleit. De verdachte heeft geen consistente verklaringen afgelegd. De rechter achtte een straf van twee jaar passend en geboden.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: