Real Java en SCA streven Flamingo voorbij op de ranglijst

De eerste ronde van de Eersteklassecompetitie van de LSB is afgelopen weekend afgerond. De absolute koploper is Jong Rambaan met de volle winst na 7 partijen, 21 punten. Ze heeft daarbij 23 keer gescoord en 2 tegen gekregen. De strijd bij de LSB gaat in feite om de bezetting van de drie overige plekken voor de finaleronde. Hiervoor strijden in feite alle andere 7 ploegen. Tot de laatste speeldag stond promovendus Flamingo op de tweede plaats. Maar dat is niet meer zo. SCA en Real Java zijn haar voorbijgestreefd.
Real Java won afgelopen weekend met 3-2 van Seaboys. Naast 5 doelpunten vielen er 4 rode kaarten. Seaboys stond tot de 43ste minuut met 0-2 voor door goals van Melvin Mormon en Gilliano Dapaloe uit een penalty. Maar voor rust reduceerde Aryan Mangkoeredjo de stand naar 1-2 voor Real Java. In de tweede helft bracht Terry Kastoredjo de stand naar 2-2 in de 49ste minuut. Na 71 minuten stelde Real Java de zege veilig door een goal van Gregory Kastoredjo. Rood kreeg Aryan Mangkoeredjo (2x geel) van Real Java in de 65ste minuut. Stefano Sariman kreeg ook rood bij deze ploeg in de 70ste minuut voor op een grove wijze neerhalen van de tegenstander. Bij Seaboys waren er rode kaarten voor Anthony Douglas (69ste minuut) voor het trappen van de tegenstander en voor Jeltsin Banda (88ste minuut) voor het trappen van de tegenstander. SCA won haar partij met 3-0 van Flamingo na een 1-0 ruststand. Maikel Araitjamare, Gelton IJspol en Lorenzo Overman scoorden de goals. Parana kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Rodan. Arno Tjokrosendjojo scoorde voor Rodan, Stephan Kensenhuis voor Parana. Rood werd gekleurd Miquel Lui voor het op een agressieve wijze aanvallen van zijn tegenstander in de 72ste minuut.
In de Tweede klasse boekte Jai Gandhi een 6-0 overwinning op Tuinstad. De ruststand was al 4-0. Faizel Goelamnabie scoorde een haarzuivere hattrick, terwijl Ravishan Ramgoelam (2x) en Jeteen Krishnasing ook scoorden. Koploper Feyenoord bleef niet achter en blikte Jong De Ster in met 6-0. Otniel Daniel (2x), Wayne Moora, Quincy Dalea (2x) en Aubrey Clemens scoorden voor de ploeg uit Rijsdijk. Bangun Muda won met 5-0 van Ras’75 door treffers van Francois Vinisie, Kelvin Orassie (2x), Nick Soediono en Jerrel Adjako.
In de U-15 klasse was Jong De Ster met 1-0 te sterk voor Rodan. Milliano Banai scoorde het gouden doelpunt in de eerste helft. In de U-20 klasse verloor Jong De Ster met 1-3 van Real Java na een 0-2 ruststand. Rivalinhio Linger, Gregory Donopawiro en Rinaldo Kanape scoorden voor Real Java, Gideon van der Jagt voor Jong De Ster. Matta won met 5-1 van Seaboys door goals van Darryl Popke, Norbert Sabajo (3x) en Jardel Mungroop. Voor Seaboys redde Chivaro Mendeszoon de eer.