Cabaretvoorstelling “Trots op Rotiland” in Thalia.

Cabaretier Narsingh Balwantsingh, is al in Suriname gearriveerd en staat 14 en 15 december op de planken met zijn cabaretvoorstelling Trots op Rotiland. Geboren en getogen in Rotterdam heeft Narsingh zich altijd een buitenbeentje gevoeld. Een buitenbeentje in het gezin, in Nederland en ook in Suriname. En dan rijst op een dag onvermijdelijk de vraag: waar hoor ik dan wél thuis? In zijn cabaretvoorstelling ‘Trots op Rotiland’ gaat Narsingh via sprankelende anekdotes, gedurfde verhalen, scherpe conférences én feestelijke muziek op zoek naar het antwoord. Narsingh’s zoektocht door het leven is niet de gemakkelijkste maar wel de leukste.
Narsingh brengt je langs Roti en Bollywood, Cricket en Goeroes, Suriname en India, wat blijft staan is Trots op Rotiland…Trots op Rotiland een prachtige mix van gedurfde verhalen, een lach en een traan en feestelijke muziek.
Het stuk is geschreven door Guus Pengel en geregiseerd door Mike Ho Sam Sooi.
De muzikanten die hem vast begeleiden bij zijn shows en TV clips zijn Jimmy Ramphalmisser en Soerin Ramkhelawan.
Jimmy is jarenlang toetsenist geweest bij de populaire band Sabroso. Hij is een enorme jazzliefhebber, is allround muzikaal geïnteresseerd, speelt bijv. in een Big Band, maar treedt ook regelmatig op als solo artiest als zanger van religieuse hindoeistische liederen. Hij is ook nog een gewaardeerde artiest in de hindoegemeenschap. De instrumenten die hij beheerst zijn: piano, keyboard en harmonium.
Soerin wordt beschouwd als de beste dholakspeler van Nederland. Is een rytmisch virtuoos, haalt beats uit alles waar je op kunt slaan. Speelt sinds vroege jeugd met grote namen uit de baithak gana scene, waaronder de legendarische Ramdew Chaitoe. Is freelance percussionist en speelt voor verschillende formaties. Is vaak ingehuurd door buitenlandse artiesten uit Bollywood om mee te spelen in de rytmische begeleiding.
 
Speciaal voor zijn bezoek aan Suriname, in juli jongstleden, bracht Narsingh het lied “Morjon” uit. Met meer dan 10.000 views in amper twee dagen tijd werd het een grote hit onder de Surinamers in Nederland. Inmiddels is de clip al bijna 65.000 keer bekeken.
 
Narsingh komt graag naar Suriname, het land waar zijn ouders geboren en getogen zijn. Hij probeert minimaal om de twee jaar naar Suriname te komen. Hij heeft familie wonen in Nickerie en verblijft dan ook graag in Nickerie . Waar de meeste mensen Nickerie een saai distrikt vinden, heeft Narsingh het er ongelofelijk naar zijn zin. Het feit dat zijn ouders daar geboren en getogen zijn geeft hem het gevoel “thuis” te komen.
 
Narsingh vind het een eer te mogen spelen in Thalia waar grote cabaretiers als Roue Verveer, Wesje en Jurgen Raymann ook al hun kunnen aan het grote publiek hebben getoond. Ook al is hij een cabaretier van hindoestaanse afkomst, hij hoopt er vurig op dat alle bevolkingsgroepen die Suriname rijk is, naar de voorstelling komen kijken. “Ik wil mijn verhaal vertellen aan elke Surinamer. Of je nu uit Coronie komt of uit Nickerie, of je nu een Javaan bent of een Chinees. Ik breng mijn voorstelling graag voor elke Surinamer!” zegt Narsingh.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: