Vuurwerkimporteurs niet op hoogte afschietperiode

Voor de vuurwerkimporteurs is het belangrijk om te weten wat de vastgestelde afschietperiode van vuurwerk is. Doordat zij niet officieel hierover zijn ingelicht, durven zij nog niet over te gaan tot de distributie van vuurwerk. Zij hebben uit onofficiële berichtgevingen begrepen dat de datum is vastgesteld op 27 december, maar geen van de importeurs hebben een officiële mededeling gekregen of in het openbaar een publicatie gezien. Zij gaan ervanuit dat indien er niets officieels is aangegeven, zij gewoon op 23 december zullen beginnen met de verkoop van vuurwerk.
Kishan Gajapersad, bedrijfsleider Jahi NV, zegt dat zij in totaal 14 containers hebben binnengehaald. De distributie en verkoop  aan de kleinhandelaren zal in de komende week aanvangen.  Hij geeft aan dat de vuurwerkimporteurs zich niet terug kunnen vinden in de vastgestelde datum van 27 december. Hij stelt voor dat indien men daadwerkelijk blijft bij 27 december, men het kan terugbrengen naar 25 december. In feite zou vuurwerk dan tot en met 02 januari verkocht mogen worden. Gajapersad legt uit dat bijna niemand op 1 en 2 januari vuurwerk koopt. De importeurs zijn bereid om deze twee dagen in te leveren, waardoor de verkoop datum van 27 teruggebracht kan worden naar 25 december. De importeurs kijken uit naar een officiële bekendmaking over de afschietperiode.
Ook Combe Markt heeft inmiddels 4 containers met vuurwerk binnengehaald. De verkoop aan de kleinhandelaren zal waarschijnlijk vanaf maandag ter hand worden genomen. Ook Combe Markt is in afwachting op een definitieve datum, zegt Aniel Ramhietdoebe.

error: Kopiëren mag niet!