‘Uniqa 5 jaar actief en richt zich op toekomst’

Uniqa is op 12 december 2007 begonnen met het aanbieden van telecommunicatiediensten in de kort daarvoor gedeeltelijk geliberaliseerde Surinaamse markt. De eerste jaren waren moeizame jaren die gepaard gingen met velerlei opstartproblemen. ‘In de tussentijd is Uniqa een volwaardige speler geworden op de Surinaamse markt van telecommunicatie aanbieders. Uniqa heeft een eigen netwerk dat bereik biedt aan meer dan 95% van de Surinaamse bevolking. De meest recente uitbreiding, ten zuiden van Paramaribo, langs alle resorts aan de Surinamerivier  tot aan het Brokopondo stuwmeer, Brownsweg en de Rosebel goudmijnen, is afgelopen zaterdag 8 december officieus opengesteld voor telefoonverkeer’, aldus CEO Pieter Bakker. De officiële opening zal nog dit jaar plaatsvinden. De verdere uitbreiding naar Atjonie en Gujaba zal begin 2013 actief worden.
‘Uniqa levert voice- en datadiensten op het traditionele GSM-netwerk en daarnaast ook snelle mobiele internetdiensten op Uniqa’s eigen 3G netwerk. Op het 3G-netwerk is zojuist de internet downloadsnelheid verhoogd met bijna 30% voor zowel prepaid als postpaidklanten. Er zijn mobiele internetdiensten beschikbaar voor korte of langere tijd en voor iedere beurs.’
‘Uniqa is met haar spraak en datanetwerken op de toekomst voorbereid en staat klaar om in de komende periode van 5 jaar de Surinaamse samenleving van dienst te zijn met betaalbare en efficiënte mobiele telecommunicatie en internetdiensten’, zegt Bakker verder. Uniqa staat dit jaar op de jaarbeurs met alle diensten en geeft de bezoeker een proefje van een woonomgeving met hoge breedbandvoorzieningen en totale integratie van Smart devices. Uniqa staat in stand 401 in de hal van de Jaarbeurs.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: