Styx pakt 7de landstitel

De ploeg van Styx The Kuldipsingh Group heeft haar 7de landstitel binnen. Zondagavond werd de beslissende game 3 van FC Inter Nacional gewonnen. De beslissing viel pas in de laatste 5 minuten, toen Gregory Righters een briljante solo-actie uitvoerde. ‘Riga’ kreeg een pass van Roche Emanuelson, liet de bal even rollen en zette het meteen op een lopen tegen Inter’s Romano Sordam. Righters haalde hierna verwoestend uit langs doelman Claidel Kohinor. De 2-0 kwam niet lang hierna. Kohinor probeerde zelf een aanval op te starten, maar verloor de bal aan Romeo Jomena. Deze tikte de beslissende 2-0 binnen. Righters werd gekroond tot topscorer van het afgelopen seizoen, Styx-aanvoerder Siegfried Uralima werd uitgeroepen tot de MVP.
‘Het bestuur bepaald of ik blijf. Ik ben werknemer, dus het hangt af van mijn baas of ze mij gaan behouden’, zegt succescoach Maikel Peel van Styx aan Dagblad Suriname. Dit was het negende jaar van hem bij Styx en daarin heeft hij 5 landskampioenschappen gewonnen. Dat de beslissing pas in de laatste 5 minuten viel, komt volgens Peel doordat de jongens de koelbloedigheid en geduld misten om de kansen om te zetten in doelpunten. ‘We lieten Inter gewoon op hun helft voetballen. Als ze op onze helft kwamen, gingen we kort dekken. Zenuwen speelden ons ook parten. Ik had wel het vertrouwen dat we de wedstrijden binnen de reguliere speeltijd zouden beslissen, want we kregen genoeg kansen’, zegt Peel.