Moordenaar gaat voor 18 jaar achter slot en grendel

De 34-jarige Charles Alidjan gaat voor 18 jaar achter slot en grendel wegens moord van de 52-jarige Latnawatie Sardjoe. Kantonrechter Daniëlle Karamatali heeft gisteren vonnis gewezen in deze moordzaak. Zij vond dat deze zaak voor een schokgolf in de samenleving heeft gezorgd. Op 18 juli hebben bewoners van de omgeving Marinebasis het lijk van het slachtoffer aangetroffen op een vuilnisbelt. Het lijk was afgedekt met een deel van een grote kartonnen doos. De magistraat achtte het bewijs voor moord wettig en overtuigend bewezen ondanks de ontkenning van de verdachte. Het vonnis is geheel in overeenstemming met de eis van de officier van justitie Carmen Rasam. De kantonrechter achtte de straf van 18 jaar met aftrek passend en geboden. De burgers die het lijk hadden ontdekt, hebben het voertuig van de verdachte waarmee de vrouw zou zijn ‘gedumpt’, positief herkend. Uit het forensische opsporingsonderzoek blijkt dat het andere deel van de kartonnen doos, waarmee het ontzielde lichaam was afgedekt, in de bergruimte van de verdachte is aangetroffen. Het slachtoffer werd gekneveld aangetroffen. Als gevolg van verstikking is zij om het leven gekomen.
Volgens verklaring van de schoondochter van het slachtoffer was haar schoonmoeder van plan een wagen aan te schaffen. Een vriend zou haar helpen met de financiering. Het slachtoffer zou op die bewuste dag haar droom realiseren. Zij vertrok met haar spaargeld, SRD 5.000, uit huis om een auto te kopen. Zij werd onderweg naar de car center door de verdachte vermoord. Uit getuigenverklaringen blijkt dat de verdachte een lening had aan het werk. Hij heeft op de betreffende dag zijn totale schuld afgelost. De verloofde van de verdachte verklaarde op de zitting dat haar vriend, de verdachte, op de dag van de moord veel geld op zak had. De magistraat veroordeelde Alidjan tot 18 jaar met aftrek. De verdachte heeft reeds anderhalf jaar in voorarrest doorgebracht.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: