Alcoa Foundation doneert US$ 159.250 aan 4 stichtingen

De Alcoa Foundation heeft gisteren aan 4 stichtingen samen US$ 159.250 cadeau gedaan. De Stichting voor Gemeenschapsontwikkeling en Verzelfstandiging (Stichting VGOV) onder voorzitterschap van Lydia Zeegelaar heeft het hoogste bedrag, US$ 66.250, ontvangen.  De stichting zal het geld aanwenden aan het project ‘Vaktrainingen en educatie voor jonge moeders in Brokopondo en Boven – Suriname’.  Volgens voorzitter Zeegelaar heeft de stichting als doel: het aanreiken van kennis en vaardigheden aan jonge moeders en drop-outs om aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt om zo hun economische weerbaarheid te verbeteren en de ontwikkeling van zichzelf en hun gezin te bevorderen. De stichting telt 27 lidorganisaties in 24 leefgemeenschappen.
De Stichting A Ja U De ontving voor hun project ‘ Community Radio A Ja U De’ te Langatabiki, Sipaliwini, een bedrag van US$ 53.000. Het doel van dit project is het wederom opzetten en operationeel maken van de gemeenschapsradio “A Ja U De’ te Langatabiki met een reikwijdte voor het Paramacaans gebied aan de Marowijnerivier. Stichting A Ja U De is opgericht om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het Paramacaans gebied en zal haar bijdrage leveren door informatievoorziening en communicatie via de gemeenschapsradio. De stichting wil bijzondere programma’s voor specifieke doelgroepen met speciale thema’s zoals gezondheidszorg, basic life skills, milieu, jeugd en ondernemerschap.
De Stichting Wan Ati Makandra ontving een cheque ter waarde van US$ 25.000. Deze stichting wil het project ‘Transformeren van shifting cultivation naar moderne cultiveringsprocessen’ uitvoeren. Dit project heeft tot doel het trainen van lokale landbouwers in verbeterde moderne landbouwprocessen zodat zij afstappen van ‘shifting cultivation’ en minder afhankelijk zijn van de weersseizoenen. Stichting Wan Ati Makandra werkt aan het verbeteren van de landbouwbeoefening in het district Marowijne en traint lokale landbouwers zodat zij zich beter positioneren op de markt en kwaliteit kunnen aanbieden.
De Stichting Wederopbouw Pokigron (Stiwepo) ontving voor hun project ‘Empowerment van de bewoners van Pokigron middels verschillende trainingen zoals klein ondernemerschap, landbouw en toerisme’ een bedrag van SRD 15.000. Genoemde stichting richt zich op de wederopbouw van het dorp en de gemeenschap na de verwoesting van de binnenlandse oorlog. De stichting doet dit aan de hand van educatie en awareness sessies om zo de betrokkenheid van de totale gemeenschap te waarborgen in de wederopbouw.
Managing director van Suralco, Ruben Halfhuid, riep de vertegenwoordigers van de stichtingen op om hun projecten zo succesvol te maken. De Alcoa Foundation zal controleren hoe de projecten verlopen.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: