Vier jaar cel voor brute roof op klaarlichte dag

Rechter Dinesh Sewratan heeft Sergio Wijngaarde vrijdag tot vier jaar veroordeeld. Op 10 mei 2012 is Wijngaarde betrokken geweest bij een halskettingroofoverval. Twee gewapende mannen rukten een halsketting van het slachtoffer weg en stapten daarna in een vluchtauto. Uit onderzoek bleek dat Wijngaarde de bestuurder is geweest. De politie zette een achtervolging in. Bij het zien van de politiewagen reed de verdachte met een zeer hoge snelheid weg. De verdachte kon op een bepaald moment niet verder rijden vanwege werkzaamheden die op de weg uitgevoerd werden. Alle daders maakten zich uit de voeten. Aan de hand van de gegevens van de auto heeft de sterke arm de verdachte kunnen opsporen. Naderhand heeft ook Wijngaarde zich bij de politie aangemeld. Bij de politie verklaarde de verdachte dat hij onder bedreiging was doorgereden. De magistraat gaf aan dat indien het werkelijk zo was de verdachte dan gewoon in de wagen moest zijn gebleven. De magistraat bestempelde dit geval als zeer bruut. De daders hebben op klaarlichte dag een beroving gepleegd. Wijngaarde gaat voor vier jaar achter slot en grendel.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: