TerreinVCB-filiaal Atjonie niet gunstig

Het plan voor de vestiging van een filiaal van de VCB (Volkskredietbank) in Atjonie, Brokopondo, loopt vertraging op. Dit blijkt uit de beantwoording van minister AdelienWijnerman van Financiën afgelopen vrijdag in het parlement. Volgens Wijnerman heeft de politie bezwaar aangetekend tegen het door de overheid toegewezen terrein te Atjonie voor het opzetten van het bankgebouw. Vorig jaar april deed VCB-directeurThakoerdienRamlakhan de aankondiging van de uitbreiding van de bankfaciliteiten naar Brokopondo. Het filiaal zou financiële diensten verlenen aan personen die werkzaam zijn in de verschillende sectoren in het district. Dit plan vond volledige ondersteuning van de DNAvaste commissie van Financiën. Wijnerman gaf het college te kennen dat het plaatsen van het gebouw langs de rivier, het zicht van de politie op de rivier kan belemmeren. Het Korps Politie Suriname heeft al geruime tijd een bureau te Atjonie, dat haar nut voor de directe omgeving heeft bewezen. Het plan is weer in studie en er wordt naar mogelijkheden gekeken de VCB op een andere locatie te accommoderen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: