Mediatheekwerkers zonder werk thuis

Een groep van 5 studenten, verbonden aan de opleiding voor school mediatheek medewerker voor het basis onderwijs (SMMBO), zit zonder werk thuis. Zij hebben sinds 12 juli hun diploma op zak en wachten nog steeds op een aanstelling. Aan hen was beloofd dat zij bij de start van het nieuwe schooljaar geplaatst zouden worden. Deze mediatheekwerkers wachten nu ruim twee maanden op een antwoord van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Het lijkt wel alsof zij een vergeten groep studenten zijn. De vraag is dat wanneer deze medewerkers na hun studie niet geplaatst kunnen worden, waarom men dan verder gaat met de opleiding. Zij menen dat het ministerie een loopje met hun neemt.
In het jaar 2004 is het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) van start gegaan met het pilotproject voor mediatheekmedewerkers onder de naam Opleiding Smabo (Schoolmediatheek assistent voor het basisonderwijs).

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: