Leerkrachtenstaking afgeblazen

De onderwijsbonden Fols en BvL hadden voor vandaag hun eerste stakingsdag gepland. Een geringe opkomst van leerkrachten gisteren in het KOB-centrum bracht echter wijziging in dit actieplan. Fols-topper Marcelino Nerkust is niet teleurgesteld. ‘Een setback moet je incalculeren; het is part of the game’, zegt de vakbondstopper.  Het aantal van 99 leerkrachten had de presentielijst getekend. ‘Het waren de oude rotten in het vak die hun verantwoordelijkheid kennen en weten dat je moet opkomen voor je eigen belang’, zegt Nerkust. De jongere leerkrachten hebben het laten afweten.
Volgens Nerkust moet er gewerkt worden aan het bewustzijn dat je moet vechten voor je eigen zaak. Deze jonge leerkrachten kwamen in het vak toen alle voorzieningen, zoals de permanente educatie, al waren bereikt. Daarvoor hebben de oude rotten in het vak gezorgd toen zij middels stakingen in de tijd van Jules Wijdenbosch, Urmila Joella-Sewnundun en Maurits Hassankhan gevochten hebben voor voorzieningen, waarvan elke leerkracht nu profiteert, zegt de Fols-topper. De onderwijsbonden zullen een schrijven richten aan de overheid, waarin zij hun misnoegen kenbaar zullen maken over de wijze waarop zij worden behandeld in de onderhandelingen betreffende de aanpassing van de toelage ‘permanente educatie’.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: