Kerstpakketten van SRD 150 voor alle ambtenaren

De regering zal aan alle 43.000 ambtenaren een kerstpakket verstrekken in verband met de jaarlijkse traditionele jaarafsluiting. Elk pakket heeft een waarde van SRD 150. Het was tot voor kort gebruikelijk dat de ambtenaren een kerstbon kregen. Vicepresident Robert Ameerali nam het besluit tot het geven van het pakket in stede van een bon. De organisatie van de verstrekking van de pakketten  wordt uitbesteedt, waarmee ook alle logistieke rompslomp wordt opgevangen.  De regering Bouterse/Ameerali heeft vorig jaar het bedrag voor de kerstbon opgetrokken van SRD 100 naar SRD 150. CLO-topper Glenn Swamipersad benadrukt dat elke ambtenaar zijn pakket op tijd ontvangt.
Vorig jaar waren op enkele departementen de gelden voor aanschaf van de kerstbonnen niet tijdig beschikbaar gesteld, waardoor deze pas begin januari konden worden verstrekt aan enkele departementen. Een nieuwigheid in deze kerstattentie van de overheid is dat vanaf dit jaar ook leerkrachten in aanmerking komen voor het kerstpakket. Voorheen waren alleen de bureauambtenaren opgenomen in deze regeling. De verhoging van het bedrag naar SRD 150  heeft veel stof doen oplaaien, vooral bij de onderwijsbonden, die eisten dat ook  hun leden in aanmerking kwamen voor deze voorziening. Bij de onderhandelingen met BvL en Fols heeft Ameerali weer bevestigd dat de leerkrachten ook een pakket krijgen, zegt Nerkust aan Dagblad Suriname. Met eenvoudig rekenen kan worden aangetoond dat de kerstattentie zo een slordige  SRD 6,5 miljoen kost.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: