Biza wil nieuw model straatnaamborden invoeren

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is voornemens over te gaan tot een nieuwe stijl van straatnaamborden. ‘Hierbij zullen de borden voorzien worden van een reflecterende blauwe en witte bestickering. Bij vernoeming van een bestaande weg of straat zal in kleine letters worden vermeld hoe het voorheen heette, waarbij de historische naam behouden wordt’, deelde minister ad-interim Ginmardo Kromosoeto van Binnenlandse Zaken mee. Hij neemt waar voor minister Soewarto Moestadja, die uitlandig is in verband met een OIC-conferentie in Jakarta. Verder gaf de minister ad-interim aan dat het straatnamenbeleid volgens een vastgestelde procedure afgehandeld wordt, waarna de president het moet bekrachtigen. ‘Bij straatnaamgeving wordt rekening gehouden met zaken als de dienstbaarheid van een bepaalde persoon of grootheid aan de gemeenschap, of hij nog levend of reeds overleden is.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: