Verzoek tot in vrijheidstelling Braziliaan afgewezen

De Braziliaan Manuel A. wordt ervan verdacht het slachtoffer J.R. met een jachtgeweer te hebben verwond. Hem worden ten laste gelegd o.a. poging tot moord, mishandeling en bezit van een  illegaal wapen. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat deze twee mannen mot hebben gehad. Zij verbleven in hetzelfde appartementencomplex. Volgens advocaat Irvin Kanhai heeft het gedrag van het slachtoffer geleid tot de worsteling. De verdachte zou volgens zijn verklaring een schot in de lucht hebben gelost. Dit zou volgens de advocaat zijn bevestigd door getuigen. Hij verzocht de rechter om de vrijheidsbeneming van de verdachte op te heffen dan wel op te schorten onder bepaalde voorwaarden. De raadsman haalde aan dat er geen sprake is van vluchtgevaar. Het Openbaar Ministerie vond dat het nog prematuur is om in dit stadium de verdachte voorlopig in vrijheid te stellen. De vervolging kon zich niet terugvinden in de gedachtegang van de raadsman en gaf aan dat er wel vluchtgevaar aanwezig is. De verdachte woont en werkt in het binnenland. De magistraat wees het verzoek van de raadsman af en stelde deze zaak uit naar 4 januari voor getuigenverhoor.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: