‘Moederbond vervallen tot bedelstaf’

De eens gerespecteerde vakcentrale De Moederbond is haar kostbaarste eigendommen kwijt. Gistermorgen werden het gebouw en terrein aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat geveild voor SRD 1.6 miljoen. De vakcentrale bezit vrijwel niets meer en is vervallen tot de bedelstaf. John Seedorf van het interim bestuur onder Fred Brug is ontstemd. Hij zegt allang en continu gewaarschuwd te hebben voor het beleid van Moederbond-voorzitter Errol Snijders ‘dat van nul en generlei waarde is geweest voor de werkende klasse’.  Seedorf kan zich niet voorstellen dat ofschoon  95 % van de lidbonden zegt dat Snijders moet vertrekken, de rechter toch in zijn voordeel spreekt. ‘Dat noem ik een rechterlijke dwaling.’
De rechter heeft volgens Seedorf aan Snijders de gelegenheid gegeven de vakcentrale verder te vernietigen. De vakbondstopper ontvouwd dat het interim bestuur ‘on speaking terms’ was met personen die bereid waren de vakcentrale uit de branding te helpen, waardoor de veiling gestuit kon worden. Het vonnis bracht echter een andere wending.  De veiling was al twee keer gestuit. De schuldeiser is de  Surinaamse Luchtvaartmaatschappij. De Moederbond heeft bij de vliegmaatschappij een schuld van US$ 80.000. Vakbondstoppers vinden deze zaak een aanfluiting voor de totale vakbeweging in Suriname.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: