Eendracht brengt einde aan ongeslagen reeks FC ADO

FC ADO is niet meer ongeslagen in de Eersteklassecomeptitie van de Livorno Sportorganisatie (LSO). Hiervoor heeft Eendracht gezorgd door op sensationele wijze te winnen. Het winnende doelpunt viel in de laatste minuut van de wedstrijd. Saillant detail is dat FC ADO nog nooit heeft kunnen winnen van Eendracht. Ook niet gelijkgespeeld. De 8 ontmoetingen tussen deze twee ploegen heeft Eendracht allemaal in winst omgezet. Donderdagavond leek het erop alsof de ban gebroken zou worden. Hoewel FC ADO haar slechtste wedstrijd speelde tot nu toe in de competitie, kwam ze in de eerste helft toch op een 1-0 voorsprong middels een goal van Marcelo Triesie. Hij tikte een lage corner langs de eerste paal in. Het leek er niet op dat Eendracht terug zou komen in deze wedstrijd, al was er nog ruim een uur te spelen.
In de tweede helft kreeg ADO meteen de kans om de wedstrijd te beslissen, maar Roel Kitaman schoot alleen tegenover de Eendracht-goalie naast. In de 77ste minuut kwam Eendracht langszij dankzij een machtig doelpunt van de beste man in deze wedstrijd, Zusma Doekoe. Op zeker 25 meters vanuit de linkerflank verschalkte hij ADO-goalie Helmut Beukenhout. En Eendracht zou niet alleen de gelijkmaker scoren, maar ook met de winst naar huis gaan. In de 89ste minuut werd een achterzet slordig weggewerkt door de ADO-verdediging. De bal kwam op de penaltystip te liggen en de aanstormende Murwin Paulus schoot het winnende doelpunt in. De teleurstelling bij de spelers van FC ADO was heel erg groot. Desondanks sluit ze de eerste ronde af als koploper met 19 punten. Eendracht staat tweede met 15 punten.
In de Tweede klasse heeft Bere Boys ook haar ongeslagenschap verloren. De ploeg van Leiding 9A kon in haar 5de wedstrijd het niet bolwerken om de snelle jongens van The Red Rose te stoppen. Een herboren ploeg van Ephraimzegen won met 3-0, na een 1-0 ruststand. Romario Valentijn scoorde in de eerste helft, Damian Kweeling en Jasley Waipoe in de tweede helft. Bij Bere Boys kreeg Shyamdath Raghoenath de rode kaart in de 86ste minuut.