2 jaar cel voor uitvoer drugs in citroen

De 16-jarige Lorenzo Lie A Jen moet 2 jaar brommen voor het uitvoeren van 5 kilo cocaïne. Volgens verklaring van de verdachte had hij een zak fruit van een trouwe vriend gekregen op de luchthaven. Zonder te controleren nam hij het fruit mee. Tijdens visitatie bleek dat de citroenen gevuld waren met coke. Het Openbaar Ministerie (OM) had op de afgelopen zitting een gevangenisstraf van 2 ½ jaar geëist. Naast de celstraf had openbare aanklager Nirmala Maikoe een geldboete van SRD 4.000 subsidiair 4 maanden hechtenis geëist. De verdachte verklaarde op de zitting dat hij de citroenvruchten aangeboden kreeg op de luchthaven van een vriend met wie hij samen naar school is gegaan. Lorenzo heeft de volledige naam van de verstrekker doorgegeven aan de politie. De officier achtte uitvoer van 4.903 gram cocaïne wettig en overtuigend bewezen. De kantonrechter achtte uitvoer wettig en overtuigend bewezen. Zij week af van de strafeis en veroordeelde Lie A Jen tot 2 jaar met aftrek en een boete van SRD 4.000 te vervangen door 2 maanden hechtenis.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: