Uitgifte terrein William Kraanplein blijft heet hangijzer

 De uitgifte van het terrein op het William Kraanplein aan een stichting blijft een heet hangijzer voor DNA-leden. Ook gisteren was dit het geval. Minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) kon niet veel informatie prijsgeven over wat er zal gebeuren met het terrein. ‘De president is bezig met een onderzoek. Wanneer er resultaten zijn, zullen we dat bekendmaken’, kon Pinas alleen zeggen. Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft dit terrein, pal naast de SWM-toren, in augustus 2011 uitgegeven aan de Stichting Beheer en Ontwikkeling William Kraanplein.
VHP-parlementariër Mahinder Jogi vroeg bij een interruptie hoe het kan dat de TCT-minister geen antwoord heeft. ‘Er is met zoveel documenten aangetoond dat de uitgifte niet goed is. Zelfs TCT heeft een afwijzende reactie gegeven op het verzoek van de aanvraag’, zei Jogi. De VHP’er vroeg zich ook af hoe het kan dat het ministerie van Openbare Werken (OW) de werkzaamheden op dit terrein gegund heeft aan een aannemer. En dit voor een bedrag van 1,6 miljoen. ‘Dat komt neer op SRD 1000 per vierkante meter.’
Op dit terrein waren er historisch oude amandelbomen, terwijl het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) hier ook een filiaal heeft. Alle bomen zijn verwijderd, alsook de pas aangelegde betegeling door NVB. De stichting is bezig het gebied te egaliseren om over te gaan tot betegeling in het kader van stadsverfraaiing. In DNA heeft A-Combinatie-leider Ronnie Brunswijk ook opheldering gevraagd over deze kwestie. Volgens Brunswijk, beleidsadviseur op TCT, waaronder NVB valt, zal de NVB het terrein niet zonder slag of stoot verlaten.
Ook andere stichtingen op het William Kraanplein, te weten ‘Feti Fu Wini’ en ‘Beheer en Exploitatie Poelepantje’ hebben hun misnoegen geuit en stellen zich niet verantwoordelijk voor wat er gebeurt op dit terrein.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!