Familieklusjesman gaat voor een jaar en zes maanden de bak in

De 36-jarige Richaard Murphy gaat voor een jaar en zes maanden de bak in. Hij heeft gedurende de periode september 2011 tot juli 2012 zich schuldig gemaakt aan verduistering. De verdachte verrichtte klusjeswerk voor de benadeelde. De verdachte is aangetrouwde familie. Hij heeft bijna haar hele huishouding weggedragen en ook haar  nieuwe i-phone, laptop en sieraden. Volgens de benadeelde hadden de goederen een waarde van meer dan Euro 10.000. Het Openbaar Ministerie (OM) had op de afgelopen zitting een straf van 2 jaar met aftrek geëist.
Advocaat Raoul Lobo betoogde dat de benadeelde de eis aan de hoge kant vindt. De benadeelde zou geen bezwaar hebben tegen een lagere straf indien zij binnen een bepaalde periode haar geld terug krijgt. Richaard heeft een volmondige bekentenis afgelegd.
Kantonrechter Albert Ramnewash achtte het feit zeer ernstig. De verdachte heeft het vertrouwen van zijn familie geschaad. Het wegdragen van de spullen is niet op een dag geschied.  Gelet op het feit dat Richaard nooit eerder in aanraking is gekomen met de justitie, mitigeerde de magistraat de eis naar een jaar en zes maanden met aftrek.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!