Ambtenaren krijgen 10% salarisverhoging en 2 maanden twk in december

Ambtenaren mogen deze maand een verhoging van 10% op hun salaris tegemoet zien. De verhoging wordt terugwerkend vanaf januari 2012 uitbetaald in meerdere termijnen. In december wordt alvast twee maanden twk uitbetaald.  De twk-uitbetaling over de overige maanden zal vanaf januari 2013 verder ter hand worden genomen.
Ook de gepensioneerden uit overheidsdienst kunnen rekenen op een 10% verhoging. In oktober tijdens de Bigisma Dey te Colakreek kondigde de president van de Republiek Suriname aan dat ook de AOV-genieters mochten rekenen op een verhoging. Echter werd het bedrag van de verhoging niet genoemd. Op vragen van Dagblad Suriname gaf de parlementariër Marinus Bee, voorzitter parlementaire commissie van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, aan niets te weten over een eventuele verhoging van de AOV- gelden. Ook enkele mensen dichtbij de president weten hier niets van af. De seniorenburgers hopen niet dat de president hen een worst heeft voorgehouden, net als aan de ambtenaren aan wie een dertiende maandsalaris was voorgehouden. De ambtenaren en de seniorenburgers hopen dat zij alsnog worden verrast. Dit, mede gelet op het feit dat de president heeft aangegeven dat de Surinaamse samenleving op een gouden kerst kan rekenen.

error: Kopiëren mag niet!