Jongeman zedendelictzaak voorlopig in vrijheid

De 21-jarige Terry, die wegens schaking en seks met een minderjarige wordt vervolgd, werd gisteren op verzoek van zijn advocaat, Irene Lalji, voorlopig in vrijheid gesteld. Kantonrechter Maytrie Kuldipsing heeft Terry onder voorwaarden naar huis gestuurd. De verdachte moet steeds op de behandeling van zijn zaak aanwezig zijn. Bovendien moet hij geen contact opnemen met het meisje indien de ouders daar bezwaar tegen hebben. Aan de verdachte wordt schaking ten laste gelegd. Terry heeft een 15-jarig overbuurmeisje zonder toestemming van haar ouders op 20 september weggevoerd. Ook wordt hij verweten seks te hebben gehad met een jeugdige. De magistraat heeft het slachtoffer op de zitting gehoord. Het meisje vindt dat zij en Terry een liefdesrelaties met elkaar onderhouden.
De verdachte heeft op de avond van 20 september het meisje thuis bij haar inrit opgehaald. Ze reden op een bromfiets naar Powakka. Daar hebben zij in een tent, bij een tante van Terry, de nacht doorgebracht. Terry beweert met toestemming van het meisje seks met haar te hebben gehad. Vervolgens reden zij naar een neef van de verdachte, op Lelydorp. Ook daar hebben zij seks gehad. Naar zeggen van de neef hebben beiden zich aangemeld bij de politie, omdat de moeder van het meisje aangifte van vermissing had gedaan bij de politie. Terry werd toen door de politie opgepakt en in verzekering gesteld.
Ook de verdachte gelooft erin dat hij en het meisje een liefdesrelatie met elkaar onderhouden. In eerste instantie ontkende hij bij de politie seks met haar te hebben gehad. Naderhand heeft hij een volmondige bekentenis afgelegd. De raadsvrouw bracht ter tafel dat zaken rationeel, praktisch en van geval tot geval bekeken moeten worden. Het meisje is amper 16 jaar oud. Met zekerheid gaf de advocaat te kennen dat wat schaking betreft, het Openbaar Ministerie zich niet ontvankelijk zal verklaren. Dit vanwege het feit dat schaking een klachtdelict is. Wat seks betreft, betoogde de raadsvrouw dat het een harde les is geweest voor beiden. Het meisje heeft op de zitting aangegeven dat zij niet wil dat Terry van zijn vrijheid wordt beroofd. De magistraat heeft het verzoek van de advocaat tot voorlopige invrijheidstelling toegewezen. Terry mocht naar huis. Op 21 januari dient hij wel in de rechtszaal aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!