Arrestant flauwgevallen

De arrestant Bianca, betrokken bij een oplichtingszaak, werd gisteren na de behandeling door de kantonrechter onwel en viel flauw in één van de cellen van het kantongerecht. Zij moest per ambulance afgevoerd worden. Volgens haar advocaat, Nacatia San A Jong, is de cliënt een astmapatiënt. In deze zaak zijn drie vrouwen ingesloten. De zaak vond gisteren geen voortgang, omdat geen van de getuigen gedagvaard was. Rechter Maytrie Kuldipsing heeft hiertegen gelijk maatregelen getroffen. Zij heeft het Openbaar Ministerie opgedragen om in het vervolg voor de zitting alles in orde te maken met betrekking tot de uitgereikte dagvaardingen. Het was niet de eerste keer dat getuigen niet waren gedagvaard. Door het verzuim van het OM kwam de zitting in gedrang. Op de zitting voelde ook Morena, een tweede verdachte, zich onwel.
Volgens San A Jong is de ambulance te laat gearriveerd, pas na een half uur. De advocaat merkte op dat het verzuim van het OM om zaken goed te organiseren, ten nadele is van cliënten. De 3 vrouwen zijn vanaf maart 2012 aangehouden. Het is nu al bijkans 9 maanden dat zij in voorarrest zitten. De verdachte Bianca zou eerder al getracht hebben zelfmoord te plegen in het cellenhuis; ‘toch heeft men haar alleen in een cel geplaatst’. De zaak wordt voortgezet op 17 december.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!