Galaconcert Quota International of Suriname

Serviceclub Quota International of Suriname, viert dit jaar haar 15-jarig bestaan. Vanaf de oprichting op 21 januari 1997 hebben de leden, 34 vrouwelijke professionals, zich ingezet om de levensvreugde van in het bijzonder jongeren in een achterstandpositie, minderbedeelde vrouwen/moeders en senioren burgers te vergroten. In het kader van haar  lustrumviering organiseert Quota op 1 december 2012 een klassiek galaconcert in Thalia. Hiervoor komen 7 jonge musici uit Nederland afkomstig van het ensemble “Yannick Hiwat Quartet(s)”. De jonge musici hebben hun sporen in Nederland verdiend en hebben op internationale podia gestaan als deel van het Nederlands Jeugdorkest en staan in Nederland aan de top in hun genre. Ze hebben allemaal een opleiding aan het conservatorium genoten. Het ensemble zal op het galaconcert twee Surinaamse artiesten, Liesbeth Peroti en Sijtske Tjon A Tjoen begeleiden bij hun optreden en daarnaast een klassiek repertoire ten gehore brengen. Met dit concert hopen wij enerzijds de samenleving excellente klassieke en moderne muziek aan te bieden en anderzijds uit opbrengsten jonge mensen met een beperking kennis te laten maken met muziek.
Een of twee leden van het ensemble zullen na het concert in de periode van 3 december t/m 6 december de zes instellingen (Grietjebieschool, Kennedyschool, Stizona, Jules Fernandesschool, Matoekoe en Stichting voor het Kind) een bezoekje brengen om de leerlingen op deze instellingen op een interactieve wijze kennis te laten maken met klassieke muziek. Muziek geeft blije gezichten en zal naar meer smaken. Quota gaat een stap verder en wil graag de muzieklessen duurzaam verankeren op deze instellingen en initieert daarom een vervolgproject “Music moves everybody”, dat in januari 2013 start en tot juni 2013 zal duren. Het project houdt in dat de bovengenoemde instellingen 6 leskisten krijgen, gevuld met muziekinstrumenten en materiaal. De leerkrachten/begeleiders van de betreffende instellingen zullen training krijgen op locatie van muziekleraren om muziek in hun lessen te integreren en toe te passen in de praktijk.

error: Kopiëren mag niet!