Vingerafdrukken criminelen gedigitaliseerd

Een team van technische experts uit de Verenigde Staten doet Suriname van 26 november tot 6 december aan voor het initiëren van een project voor een digitale vingerafdrukdatabase. Hiermee kunnen Surinaamse rechtshandhavers beter informatie van criminelen verzamelen, opslaan en analyseren via digitale vingerafdrukken. De Amerikaanse ambassade helpt de overheid om dit project uit te voeren. Dit project zal ook meehelpen om de grensoverschrijdende criminaliteit gemakkelijker aan te pakken. Het is ook gemakkelijker om informatie te delen met andere landen van de ‘Caribbean Basin Security’.
Vingerafdrukidentificatie is één van de meest accurate manieren om de identiteit van een persoon te verifiëren. Vingerafdrukken zijn uniek en niet aan verandering onderhevig gedurende de levensduur van een individu. Vingerafdrukidentificatie is betrouwbaarder dan andere identificatiedocumentatie die personen bezitten. De Amerikaanse overheid zal bestaande vingerafdrukken, zowel op papier als digitaal, omzetten in digitale beelden op internationaal gangbare formaten. Suriname behoort tot de Caribische landen die participeren aan dit programma. Het uiteindelijke doel is om gezamenlijk de transnationale criminaliteit in te dammen.

error: Kopiëren mag niet!