Suriname gastland Unasur staatshoofdenvergadering in 2014

Suriname zal als gastland optreden van de Unasur Staatshoofdenvergadering in 2014. President Desi Bouterse is donderdag met een uitgebreide delegatie aangekomen in Lima, Peru, voor de staatshoofden-summit van Unasur. Met het staatshoofd zijn meegereisd ambassadeur Arnold Halfhide van het ministerie van Buitenlandse Zaken, ambassadeur Alvares, voormalige Buza-directeur, en andere diplomaten. De summit is donderdag begonnen. De participatie van de Guyanese president was twijfelachtig, maar intussen is bevestigd dat hij mee zal doen. Brazilië’s president Dilma Rousseff heeft haar reis afgeblazen vanwege een corruptieschandaal, waarin haar regering en die van haar voorganger, Lula da Silva, zou zijn betrokken. Aan de summit nemen 9 staatshoofden zeker deel. De deelname van Bolivia’s Evo Morales en Venezuela’s Hugo Chavez moet nog bevestigd worden.

error: Kopiëren mag niet!