Schoolleider beroofd op school Acaribo

Schoolhoofd Inderdath Hiralal van de OS Acaribo te Paranam zal het pijnlijke moment niet gemakkelijk vergeten. Na zijn reguliere werkzaamheden op school en bij de naschoolse opvang te hebben afgerond, maakte hij zich klaar om de volwassenen op te vangen die na 5 uur ‘s middags voor de Bigisma Skoro komen op woensdag.   Rond acht uur ‘s avonds verliet hij het schoolterrein om te gaan richting La Vigiliantia voor de bus naar Paramaribo. Afgelopen woensdagnacht kwam de voettocht van anderhalve kilometer vanuit OS Acaribo naar de hoek La Vigiliantia / Paranam hem duur te staan. De weg is niet verlicht en het is aardedonker. Hiralal werd op de bewuste avond van achter aangevallen. Zijn schooltas werd op brute wijze uit zijn hand gegrist. Het gebeurde in een fractie van een seconde. Hiralal liet het niet op zijn beloop, maar achtervolgde de rover, die het bos bij Paranam invluchtte. Halverwege gaf het schoolhoofd zijn zoektocht op, omdat het pikdonker was en hij geen hand voor zijn ogen meer zag.
Hiralal had een gevoel dat iemand hem achtervolgde. Op het moment dat hij naar achteren keek, werd hij gegrepen. Hij kon nog net het gezicht van de rover van Marron-afkomst zien. Het schoolhoofd heeft in het belang van zijn persoonlijke veiligheid het besluit genomen de Bigisma Skoro niet meer te draaien op de OS Acaribo. “Ik heb mijn uren opgeofferd om de gemeenschap met de Bigsma Skoro van dienst te zijn en veel risico’s genomen, maar als ik niemand meer kan vertrouwen, dan stop ik ermee.” Hiralal heeft getracht Gerard Oedit, coördinator Bigisma Skoro, van het gebeuren en zijn besluit in kennis te stellen.
Hiralal zegt dat de rover geen onbekende is in de gemeenschap van Acaribo en La Vigiliantia. Daarom is het voor hem nu gevaarlijk om in de nachtelijke uren nog te blijven werken op school. Het schoolhoofd vindt het vooral vervelend dat hij zijn schooltas met spullen kwijt is. De tas lijkt op een laptoptas, klaarblijkelijk dacht de rover dat er een laptop in zat. Hiralal doet een beroep op de gemeenschap om hem te helpen de tas op te sporen. De schoolspullen zijn ook zeer belangrijk. In de tas had het schoolhoofd ook nog een mobiele telefoon en een fototoestel. Hiralal heeft na het voorval aangifte gedaan bij de politie van Paranam.  Deze heeft de plek van de beroving afgezet om sporen te zoeken. Het slachtoffer heeft van de politie mogen vernemen dat zij intussen al een verdachte in beeld heeft. Hiralal vindt het jammer dat de 54 volwassenen op de Bigisma Skoro ook het slachtoffer zijn geworden van wat zich voltrokken heeft. Maar zijn besluit staat vast. Hij is na vijf uur ’s middags niet meer ter beschikking voor het geven van volwasseneneducatie op Acaribo.

error: Kopiëren mag niet!