Meer groen op scholen

Angel Public Relations and Administration (Apra), de organisatie achter Miss Suriname, is samen met Miss Suriname 2012, Rachel de la Fuente, gestart met het ‘Schaduwbomenproject.’ Volgens Apra-vicepresident Farida Soebhan ligt het in de bedoeling om 50 schaduwbomen, zoals de Groenhart, Jakaranda, Goudenregen, Flamboyant en Bosamandel, te planten op scholen om een schaduwrijke omgeving te creëren. Vorig jaar heeft de Miss Suriname Organisatie in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) 150 fruitbomen geplant op diverse scholen in en rond Paramaribo. Voor de start van dit project heeft Apra gewerkt met Miss Suriname 2011, Stefanie Gentle. Bij het schaduwbomenproject werkt Apra met het directoraat Openbaar Groen. Volgens Oemar Jimidar, beleidsmedewerker op genoemd directoraat, werkt de overheid graag mee aan dit project. ‘ Voor elke organisatie die een beroep doet op ons ten aanzien van groenvoorziening, zijn wij bereid onze medewerking te verlenen.’ Jimidar zegt dat in 2013 strenger opgetreden zal worden tegen milieuvervuilers. Openbaar Groen heeft al wetsproducten klaar liggen.
De Miss Suriname Organisatie voert al 6 jaar diverse sociale projecten uit, waarbij elk jaar aandacht wordt gevestigd op de omgeving en bomen. Apra gelooft dat mensen die creatief werk verrichten, positief worden beïnvloed door planten en hun omgeving/werkruimten. ‘Het is alom bekend dat Suriname deel is van het Amazonegebied dat aangeduid wordt als ‘de longen van de wereld’. Wij proberen die longen in stand te houden’, stelt Soebhan. Volgens Rachel de la Fuente was het thema van Miss Suriname 2012 ‘Mother Earth’. Met dit project geven zij hieraan gestalte. De kersverse miss vindt het zelf heerlijk toeven en werken in een milieuvriendelijke omgeving.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!