Padieproducenten moeten stemgedrag veranderen

De landbouwer en padieproducent uit Wageningen, Ajay Seetal, vindt dat de padieproducenten nu meer dan ooit bewust moeten worden en geen politiek gelieerde organisaties moeten ondersteunen. Hij is telkenmale weer bedrogen uitgekomen. Behalve dat de organisaties politiek zijn gelieerd en niet veel doen voor de leden, hebben zij geen deskundigen in huis.
Seetal zegt dat vanaf de onafhankelijkheid van Suriname er politiek wordt bedreven met de rijstsector. Het was deze zelfde president die als Staatsadviseur ten tijde van president Wijdenbosch het rijstinstituut Adron oprichtte. Er was zelfs een moment dat de Stichting Machinale Landbouw (SML) zou komen met een nieuwe rijstraad. De rijstraad is thans wel in het leven geroepen, maar functioneert niet.
Terugblikkend  zegt Seetal dat ten tijde van regering Venetiaan de government take werd ingevoerd. Deze is door de huidige regering opgeschroefd naar circa SRD 1.70 per liter benzine. De koers werd ook aangepast. Hiermee wil hij aangeven dat de padieproducenten van ideologie moeten veranderen. De padieproducenten worden alleen maar als stemvee gebruikt en na de verkiezingen worden zij aan hun lot overgelaten. Tijdens de verkiezingscampagnes worden er zoveel beloftes gedaan, maar niets daarvan wordt daarna waargemaakt. ‘Er wordt niet eens met een oog naar ons gekeken door de parlementariërs op wie wij hebben gestemd’, zegt Seetal. Hij meent dat er een omwenteling moet komen in het stemgedrag van de padieproducenten.

error: Kopiëren mag niet!