Stank omgeving Centrale Markt

Standhouders en bezoekers van de Centrale Markt hebben zich beklaagd bij de redactie van Dagblad Suriname dat er een ondraagelijke stank hangt in de markt. Dagblad Suriname ging op onderzoek uit en werd op de markt daadwerkelijk ‘verwelkomd’ door een enorme stank. Marktmeester Armand Barron hiermee geconfronteerd, zegt dat de stank komt doordat het afvalwater van heel Paramaribo blijft zitten. Het pompgemaal, op steenworp afstand van de markt, wordt niet optimaal ingezet. ‘U begrijpt dan wat het gevolg zal zijn.’ Volgens Barron heeft hij zich vaker beklaagd bij het ministerie van Openbare Werken. ‘Ik heb nog vandaag gebeld met de heer Soekhai, coördinator Pompgemalen, en hij heeft toegezegd  vandaag werk van te maken.’
Nandkoemar Nihora, voorzitter Belangenorganisatie standhouders Centrale Markt, zegt zich vaker beklaagd te hebben bij de marktleiding. ‘Door de straatverkopers, het tekort aan parkeergelegenheid en de verkoop van groente in de supermarkten hebben wij al geen toestroom naar de markt en dan komt dit ook nog bij kijken.’ Volgens de voorzitter is men deze situatie al meer dan beu. ‘De standhouders worden echt aan hun lot overgelaten’, aldus Nihora.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!