Man staat terecht wegens poging tot verkrachting

De 20-jarige Arthur V. wordt ervan verdacht op 14 oktober de woning van een vrouw te zijn binnengedrongen om gemeenschap met haar te hebben. Kantonrechter Dinesh Sewratan hoorde de verdachte, die verklaarde dat hij een oogje had op de vrouw. Hij nam echter afstand van haar vanaf het moment toen hij door haar werd uitgescholden. Op de bewuste dag zou hij onder invloed van alcohol verkeren. Toen hij het raam van de badkamer open zag, kreeg hij het idee om de woning binnen te gaan. Via het raam verschafte hij zich toegang tot de woning. In een kamer zou hij het slachtoffer hebben aangetroffen en haar hebben opgedragen om naar de woonkamer te lopen. Bij de politie verklaarde het slachtoffer echter dat de verdachte haar gesleept heeft naar de woonkamer. Hij zou haar hebben opgedragen om zich te ontkleden.
De vrouw hield de verdachte voor dat zij ongesteld was en verzocht hem om haar met rust te laten. Het slachtoffer beloofde de verdachte dat indien hij niets met haar zou doen, zij geen politiezaak van het voorval zou maken. ‘Zij was zeer angstig’, geeft de verdachte toe. De verdachte beweert nooit de bedoeling te hebben gehad om seks met de vrouw te bedrijven. Hij zou in de woning zijn gekropen, slechts om met haar te praten.
Volgens de behandelende arts heeft de vrouw letsels aan haar hals en armen opgelopen. De verdachte ontkent haar te hebben gewurgd. Op de volgende zitting zullen twee getuigen worden gehoord, namelijk het slachtoffer zelf en de verbaliserende politieagent. Advocaat John  Bouterse staat de verdachte juridisch bij. Arthur V. blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!