Betaling brandstofsubsidie PLO over 2 weken

Directeur Thelma Douglas van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) beloofd de subsidie na de begrotingsbehandeling te zullen uitbetalen. PLO-voorzitter Kenneth Mahadewsingh zegt aan Dagblad Suriname deze harde bevestiging te hebben ontvangen van de TCT-topper.  De parlementaire debatten over de begroting worden op 5 december afgesloten. De overheid is de bushouders ruim  SRD 5 miljoen subsidie schuldig. Het gaat om een opgebouwd bedrag van augustus tot december. “Zij liegen”, zegt een PLO-lid als hem gevraagd wordt waarom de bushouders dralen bij het indienen van hun begroting. Dat excuus gaf TCT  recentelijk op, toen de bushouders zich weer roerden over het uitblijven van de verlate subsidie.  “Wij sturen de begroting op tijd door, hoe zou TCT anders weten hoeveel zij ons moeten geven”,  antwoordt het PLO-lid.  Mahadewsingh is het evenmin eens met TCT. Hij deed echter een beroep op sommige trajecten om hun gelden op tijd af te halen. Sommige bushouders hebben de gewoonte om zich 3 weken nadat de betaling is afgesloten, nog aan te melden.“Dat geeft problemen in de administratie.” De PLO-topman zegt af te gaan op het woord van de TCT-directeur dat de subsidie niet later dan 5 december betaald wordt. Hij gaf deze toezegging gisteren door aan de voorzitters van de trajecten, die gisteren op het PLO-kantoor aanwezig waren.

error: Kopiëren mag niet!