Suriname lid World Association of Eye Hospitals

Na slechts tien jaar ontwikkeling is het Surinam Eye Center erkend als Center of Excellence en per 15 november 2012 officieel toegetreden tot de World Association of Eye Hospitals (WAEH). Internationaal bekende oogziekenhuizen, zoals het Moorfields Eye Hospital uit Groot-Brittanie, het Singapore National Eye Center uit Singapore, het Aravind Eye Care System uit India en Het Oogziekenhuis Rotterdam uit Nederland, zijn al sinds de oprichting in 2007 lid van deze vereniging met wereldomvang.
Wereldwijd zijn er nog steeds miljoenen blinden of slechtzienden. 80% van deze gevallen is zelfs vermijdbaar, in die zin dat dit voorkomen had kunnen worden door bijvoorbeeld een eenvoudige brilaanpassing of cataractoperatie. De missie van de WAEH is om deze situatie in de wereld te verbeteren en oogheelkundige organisaties kwalitatief te verbeteren door het uitwisselen van kennis op organisationeel vlak.
De WAEH is sinds de oprichting in Rotterdam in 2007 uitgegroeid tot een wereldwijde vereniging van 21 oogziekenhuizen of oogheelkundige centra.

error: Kopiëren mag niet!