Crisis Mali en Somalië op agenda ACP-EU parlementaire assemblée

De ACP-EU Joint Parliamentary Meeting komt bijeen in Paramaribo van 22 tot en met 29 november. Het gaat om de landen uit Afrika, het Caribisch gebied en de Stille Oceaan aan de ene kant en de EU-landen aan de andere. Op de agenda staan ondermeer de huidige situatie in Mali en de politieke en humanitaire crisis in Somalië. Drie dagen voorafgaand aan de plenaire debatten vergaderen de staande commissies en wordt ook het Vrouwenforum gehouden.
Andere onderwerpen op de agenda zijn ICT-gebaseerd ondernemerschap en het belang van de toegang tot energie met de millenniumdoelstellingen na 2015. De leden van het Europees Parlement en parlementsleden uit landen in Afrika, het Caribisch gebied en de Stille Oceaan zullen het ook hebben over de instabiliteit en onveiligheid in de Great Lakes Region.
De 24ste ACP-EU meeting zal formeel worden geopend door de covoorzitters Louis Michel (België) en Musikari Kombo (Kenia), in aanwezigheid van de voorzitter van De Nationale Assemblee van Suriname, Jennifer Geerlings-Simons.

error: Kopiëren mag niet!