Breeveld wil af van fenomeen Surinaamse tijd

DOE- parlementariër Carl Breeveld wil af van het fenomeen ‘Surinaamse tijd’. ‘Er bestaat geen Surinaamse tijd. We moeten leren om op tijd zaken te beginnen. Wij als parlement moeten het goede voorbeeld geven’, sprak Breeveld gisteren in de DNA tijdens de begrotingsbehandeling. In verband met de Dag van de Televisie gaf Breeveld de nationale zender, de Surinaamse Televisie Stichting (STVS), er ook van langs. Volgens de DOE-voorzitter is de kwaliteit van het STVS-journaal gedaald. Het nieuws begint niet op tijd, terwijl technisch het product ook niet van de hoogste kwaliteit is. ‘Gisterenavond begon het journaal zelfs om 10 voor 8. Daarnaast zijn de montages van items in het nieuws soms slordig. Er wordt geknipt zonder na te denken. Ik hoop dat hierin verandering komt’, zei Breeveld. Hij pleit voor een goed product, daar de STVS draait met belastinggelden. In de DNA betreurde men het ook dat een goed programma als M’manten Taki niet meer verschijnt op de STVS.

error: Kopiëren mag niet!