Universiteitsmedewerkers ontvangen SRD 1.600 lumpsum

Het universiteitsbestuur  heeft de beloofde lumpsum gestort voor het administratief en technisch personeel.  Elk van de 406 personeelsleden van de universiteit heeft een bedrag van SRD 1.600 ontvangen. De storting werd afgelopen donderdag gedaan op de rekening van de werkers. Woordvoerder Mahinder Kalicharan van de Werknemersfederatie Universiteit (WFU) zegt dat met de overmaking het Adek-bestuur zich gehouden heeft aan de afspraak met de universiteitsbonden. De federatie had het bestuur voorgehouden dat het afkoopbedrag ultimo 15 november betaald moest worden.
De universiteitsbonden en het Adek-bestuur hadden op 9 november een overeenkomst bereikt betreffende de afkoop van het wensenpakket voor het bedrag van SRD 1.600. Kalicharan zegt dat de universiteitsmedewerkers tevreden zijn. Partijen maken zich op voor de onderhandelingen om te komen tot een akkoord wat betreft de secundaire voorwaarden. De federatie heeft het bestuur eerder laten weten deze onderhandelingen vóór 15 december af te ronden. Het wachten is op het universiteitsbestuur om de gesprekken aan te vangen.

error: Kopiëren mag niet!