Nieuw Front wil law and order terug

Het Nieuw Front wil law en order terug. Dat maakten de verschillende nieuw frontpartners duidelijk bij de start van de begrotingsbehandeling afgelopen vrijdag. Volgens verschillende DNA-leden van deze combinatie is er geen sprake van law and order onder regering Bouterse Ameerali. Parlementariër Sheilendra Girjasing praat van een gefrustreerd managementteam binnen het KPS. Dit zou het gevolg zijn van beslissingen van de minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, die indruisen tegen de principes van het KPS.
‘De minister kiest ervoor om na vier maanden drie mensen een bijzondere benoeming te geven en natuurlijk is er niets mis mee. Maar op basis waarvan zijn deze drie personen benoemd? Wat voor prestatie hebben ze geleverd? Zijn ze in de rivier gesprongen om iemand te redden? Hebben ze heldendaad verricht? Waarom worden mensen benoemd zonder dat ze aan de eisen voldoen? Dit leidt alleen maar tot demotivatie. Er zijn mensen die jarenlang wachten op benoemingen en anderen die het niet verdienen, krijgen dat binnen een korte tijd.’ Girajsing zegt dat een van de gevolgen van demotivatie binnen het korps is dat meer agenten een scheve schaats rijden.
Girjasing kreeg bijval van de voorzitter van de SPA, Guno Castelen, die aangaf dat het NF in haar geheel pleit voor democratie en rechtstaat. Andre Misikaba zei dat indien er een onderzoek komt naar de verschillende benoemingen vanaf 2010, het naar buiten zal komen welke personen rechters zijn geworden zonder dat de juiste procedures zijn gevolgd. Volgens hem zouden de opmerkingen over de benoemingen een gevoelige snaar hebben geraakt, daar ook tijdens het Nieuw Front mensen zouden zijn benoemd zonder de juiste procedures te volgen, meent Misikaba.
Het DNA-lid Marinus Bee merkte op dat de huidige minister van justitie en politie uit het korps komt en dus het korps beter kent dan wie dan ook. Een opmerking die verworpen werd door Castelen, die opmerkte dat niet alleen de minister afkomstig is van het korps, maar vele anderen. ‘Wij willen dat law and order terugkomt, want op dit ogenblik is er geen sprake daarvan’, aldus Castelen. Volgens de leiding van het KPS zijn de drie benoemingen die de minister wilde doordrukken, niet meer doorgegaan.

error: Kopiëren mag niet!