Biblionef maakt informatiestroom biodiversiteit beter bereikbaar

Tropenbos International heeft gisteren de Biblionef gelanceerd. Met een druk op de knop kunnen mensen nu aan meer informatie komen over de biodiversiteit van Suriname. De Biblionef is een onderdeel van het project ‘Een natuurwandeling binnen de digitale snelweg’. Het project is gefinancierd uit het Capaciteitsfonds Bos en Natuur. Madhawi Ramdin, communication manager Tropenbos International, zegt dat op den duur de website zal zijn gevoed met allerhande informatie over onze flora en fauna. Op dit moment is de eerst stap gezet en is de website voorzien van informatie over de bomen die voorkomen op het Tonka-eiland. Ramdin geeft aan dat de website de informatiestroom beter bereikbaar zal maken voor zowel de Surinaamse als de buitenlandse studenten. Ook onderzoekers zullen hiervan profiteren. De informatie is op dit moment alleen in het Nederlands beschikbaar, maar de bedoeling is dat deze op den duur ook in het Engels bereikbaar zal zijn.
Tropenbos International is een internationale groene NGO gevestigd in verschillende landen w.o. Columbia en Vietnam. Haar slogan luidt: ‘Making knowledge work for forests and people’. Dit houdt in dat Tropenbos International doet aan kennisontwikkeling ten behoeve van capaciteitsversterking van mensen en een duurzaam management van bossen. Dit in gedachten genomen, heeft de Nederlandse ambassade het Capaciteitsfonds Bos en Natuur beschikbaar gesteld aan Tropenbos International. Dit fonds is bijna ten einde gekomen. In totaal zijn er 46 projecten hieruit gefinancierd. De Biblionef is te bezichtigen op www.necsur.org/ treeapp.

error: Kopiëren mag niet!