Fifa traint SVB in marketing en communicatie strategie

De afgelopen drie dagen heeft de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) met behulp van de FIFA gewerkt aan het verder uitwerken van haar marketing en communicatie strategie voor de komende jaren. Deze ondersteuning van de FIFA valt onder het “FIFA performance programma” en heeft als belangrijkste doelstelling het bevorderen en bijstaan  van voetbalbonden bij het professionaliseren.
Deze FIFA ondersteuning heeft onder andere betrekking op de competitie, de financiële bedrijfsvoering, IT en marketing. In 2011 vond het eerste bezoek plaats, waarbij verschillende strategische doelen werden gedefinieerd voor de verschillende functionele gebieden. De goede executie, door de SVB, van dit programma heeft ervoor gezorgd dat zij dit jaar drie keer werden bezocht door de FIFA. Bij dit derde bezoek lag de focus geheel op marketing en communicatie.
Het hoofd van de FIFA afdeling strategie en brandmanagement de heer Ralph Straus gaf de volgende feedback na de driedaagse strategische sessie. “Ik ben onder de indruk van de vooruitgang bij de SVB op het gebied van marketing. Sponsors zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van een sport, niet alleen door de financiële ondersteuning maar ook voor de promotie van de sport en het toegankelijker maken van wedstrijden. Door de professionalisering van marketing bij de SVB wordt het aantrekkelijker voor bedrijven om de SVB te sponsoren en hierdoor een positieve associatie met voetbal te krijgen.”
De voorzitter van de bond de heer Louis Giskus vulde dit aan met de uitspraak “Voetbal is van grote maatschappelijke waarde voor Suriname en het is daarom voor de SVB belangrijk de sport verder te professionaliseren. Naast de verdere ontwikkeling van de infrastructuur, doen we dit door ook de marketing van de SVB te verbeteren en verder te ontwikkelen.”

error: Kopiëren mag niet!