Drie getuigen gehoord in meervoudige inbraakzaak

Drie  politiemannen zijn gehoord in de zaak van de most wanted criminelen, onder wie de gebroeders Gopi Poeran en Ricky Sardjoe. In deze zaak staan zeven verdachten terecht van wie twee voorlopig in vrijheid zijn gesteld. Deze personen worden ervan verdacht meervoudige berovingen te hebben gepleegd. Een van de inbraken was op het Zusterproject. Ook worden de mannen verdacht een gewapende roofoverval te hebben gepleegd aan de Helena Christinaweg en een in Paramaribo-Noord.
De verdachten ontkennen hun betrokkenheid. De verdachten Gopi en Sardjoe zijn door het CTU-team aangehouden. De magistraat had op de vorige zitting het Openbaar Ministerie de opdracht gegeven tot het verrichten van een onderzoek  over de status van het Counter Terrorism Unit (CTU). Het OM heeft aangegeven dat de procureur-generaal stelt dat het CTU niet onder zijn bevoegdheid valt. De opsporingsmonopolie ligt echter wettelijk bij het OM. Advocaat Guno Rijssel vroeg toen of het CTU wel of niet rechtsgeldig bezig is met haar operaties. Na het getuigenverhoor verdaagde de magistraat deze zaak. De verdachten blijven aangehouden.

error: Kopiëren mag niet!