Commissie Citizen Security ter terugdringing huiselijk geweld ingesteld

Op het kabinet van de president is een technische Commissie Citizen Security ingesteld die zich zal buigen over het fenomeen huiselijk geweld. Het staatshoofd Desi Bouterse deed de  mededeling over deze instelling gisteren bij de beantwoording van vragen gesteld bij de algemene politieke beschouwingen.  De gemeenschap is volgens het staatshoofd in de afgelopen periode geconfronteerd geworden met opzienbarende en onacceptabele vormen van huiselijk geweld.  De technische commissie heeft als taak om samen met ngo‘s en andere relevante actoren, een inventarisatie en analyse te maken van het verschijnsel huiselijk geweld, teneinde dit fenomeen tot een minimum te beperken. De commissie zal worden gemonitord door het Bureau  Nationale Veiligheid onder leiding van Melvin Linscheer. Het oppositielid Chandrikapersad Santokhi vroeg ten aanzien hiervan wat het standpunt van de Surinaamse overheid is met betrekking tot de conclusies en aanbevelingen die gedaan zijn in het regionale rapport Shift to Better Citizen Security in the Americas 2012.  Santokhi heeft  deelgenomen aan de regionale consultaties van de Cicad in de United Nations Development Program (UNDP) met betrekking tot citizen security. Het assembleelid  vraagt zich af of zaken vervat in dit rapport ook zijn meegenomen in het nationaal beleid, alvorens over te gaan tot instelling tot deze commissie. Het staatshoofd verwees voor de beantwoording van deze vraag van Santokhi naar de volgende ronde.

error: Kopiëren mag niet!