‘2100 ha grond voor nv zoon Somohardjo’

Tijdens de algemene politieke beschouwingen heeft het DNA-lid Asiskumar Gajadien de president concreet gevraagd om aan te geven hoeveel landbouwpercelen de Mahona Landbouwonderneming NV toegewezen heeft gekregen en wat met deze percelen is gebeurd. Gebleken zou zijn dat een niet bestaande nv van dezelfde personen onder de naam van NV Mahona ook percelen heeft gekregen. De lijst die Gajadien presenteerde, betreft ongeveer 2.100 ha in de districten Saramacca, Nickerie, Commewijne en Wanica verstrekt aan deze nv’s. De huidige president-commissaris van deze nv is Bronto Somohardjo en de directeur is Vanessa Moesliman.
Gajadien vroeg als de president zijn belofte vergeten is om alle percelen die onrechtmatig verstrekt zijn, in te trekken. Zo vroeg hij of concreet aangegeven kon worden hoe het staat met het perceel aan de Gompertstraat dat verstrekt is aan de stichting Dikin. Hij onthulde dat deze stichting inmiddels is veranderd naar Stichting Heritage Suriname 2011. De president gaf aan met een overzicht te zullen komen naar het parlement over de grondproblematiek. Gajadien zei het juist gemakkelijk te maken voor de president en vroeg hem de gemeenschap direct te informeren over deze concrete gevallen in het kader van transparantie. De president heeft deze vragen niet beantwoord.

error: Kopiëren mag niet!