Levensberovingszaak Leming verdaagd

De levensberovingszaak van Jonathan Leming is door kantonrechter Daniëlle Karamatali verdaagd naar 26 november. Dit, vanwege het feit dat de behandelende officier van justitie wegens omstandigheden afwezig was op de zitting. Deze zaak stond maandag voor pleidooi. De openbare aanklager, Carmen Rasam, eiste 10 jaar tegen de verdachte Andy B. In deze moord- en poging tot moordzaak worden de verdachten Andy B. en Jurney E. vervolgd. Op 15 september 2011 zou Andy het slachtoffer Leming met een puntig voorwerp dan wel een schroevendraaier hebben doodgestoken. Het feit deed zich voor aan de Tawajaripolderweg. Naast de moord van Leming wordt aan de verdachten poging tot moord van een ander slachtoffer verweten.
De strafzaak tegen de medeverdachte Jurney stond voor uitspraak. Er is een gevangenisstraf van een jaar met aftrek gevorderd tegen hem. De rechter heeft Jurney reeds eerder voorlopig in vrijheid gesteld. Hij heeft al 11 maanden in voorarrest gezeten. De vervolgingsambtenaar achtte tegen Andy B. doodslag wettig en overtuigend bewezen. De oorzaak van deze steekpartij is een jarenlange vete tussen de twee families. Advocaat Nacatia San A Jong zal op de volgende zitting aan de beurt komen. Andy B. blijft aangehouden.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!