Bommelder is ex – bewaker Telesur

De 37- jarige verdachte J.T. is maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris om de rechtmatigheid van zijn aanhouding te toetsen. J.T. moet de persoon zijn geweest die afgelopen dinsdagmorgen een sms-bericht verzond naar de hoofdbewaker van Telesur Tweede Rijweg met de melding dat er een bom in het gebouw geplaatst was. Deze zou volgens het bericht op een bepaald tijdstip afgaan. Uit voorzorg was het personeel uit het gebouw gehaald zodat de “bomb-squad” het gebouw kon onderzoeken. Ook was de Tweede Rijweg afgesloten voor het verkeer. Onderzoek wees uit dat het om loos alarm ging. Na goed speurwerk van de politie van Uitvlugt is de verdachte zichtbaar gemaakt en aangehouden.
J.T. was werkzaam bij een bewakingsbedrijf dat door Telesur is ingeschakeld voor de bewaking van de locatie te Tweede Rijweg. Vanwege wangedrag is hij door de leiding van het bewakingsbedrijf ontslagen. Ontevredenheid omtrent het ontslag  moet de reden zijn geweest waarom hij het sms-bericht verzond.

error: Kopiëren mag niet!