AC eist toppositie in IDCS

De A Combinatie eist een toppositie op in de Investment Development Corporation Suriname (IDCS). AC-fractieleider Ronny Brunswijk sneed deze zaak aan in zijn spreekbeurt bij de algemene politieke beschouwingen tijdens de begrotingsbehandeling. Brunswijk vroeg opheldering over de actuele status van de IDCS. De IDCS heeft nu als belangrijke taak om USD 300 miljoen binnen te halen met directe buitenlandse investeringen. Het orgaan ressorteert onder het kabinet van de president en wordt geleid door de NDP’er Winston Caldeira. De AC-fractieleider wilde weten hoe dit orgaan effectief zal worden ingezet om bonafide investeerders aan te trekken.
Brunswijk eist een positie in IDCS om ervan verzekerd te zijn dat ook het binnenland  meeprofiteert van de buitenlandse investeringen die zullen worden aangetrokken. Dit geeft volgens Brunswijk de garantie dat ook in dit deel van het land werkgelegenheid gecreëerd zal worden.
De IDCS werd door de huidige machthebbers in het leven geroepen om investeerders aan te trekken. Verder zouden ze draaiende en vervallen staatsbedrijven onder hun hoede krijgen. Zo werden namen genoemd van onder andere de Melkcentrale, Phedra, Pattamacca, Bruynzeel, SML, Marienburg en Sail. Na een jaar kregen de twee leiders van IDCS, Winston Caldeira en Richard Kalloe, ruzie met elkaar. Een palmoliedeal met de Indiase FFF Hyderabad was vermoedelijk de oorzaak daarvan. De deal ging niet door vanwege uiteenlopende inzichten van Caldeira en Kalloe. Caldeira mocht bij IDCS blijven en Kalloe kreeg een ander investeringsbedrijf. Intussen heeft Kalloe wel een deal kunnen sluiten met het Indiase palmoliebedrijf.

error: Kopiëren mag niet!