Thaibokser mishandelt 3-jarige tot verlamming en blindheid

Lothar A. heeft een 3-jarige jongen zodanig mishandeld dat het kind totaal verlamd en verblind is. De verdachte heeft de jongen geslagen, omdat hij gierig zou eten. Hij heeft het kind tot twee keren toe op zijn linkerslaap geslagen. Bij de eerste slag viel de jongen op de grond. De verdachte heeft hem toen nog een keiharde klap toegebracht. Als gevolg van de mishandeling is het kind niet meer aanspreekbaar en kan hij ook niet meer zien. Dit alles is uit de verklaring van Josua, een buurjongen, naar voren gekomen. De buurjongen verklaarde bij de politie dat het kindslachtoffer een keer in zijn broek had gepoept. De verdachte liet hem dit opeten. Op de zitting werd de vader van het 3-jarige kind gehoord.
Uit de verklaringen blijkt dat de ouders van het kind aan de drugs zijn. De moeder had het kind bij de verdachte achtergelaten toen de jongen nog heel klein was. De vader heeft de jongen aan een vriend afgestaan om hem te verzorgen. Na een tijdje verdween de vader. De vriend heeft op zijn beurt het kind weer terug gebracht en de vader heeft de jongen toen aan de zorg van zijn neef, de verdachte,  toevertrouwd. Op de bewuste dag was de vader op bezoek, maar hij mocht de jongen niet spreken.
Ook de 14-jarige Miguel, stiefzoon van de verdachte, is gehoord. Hij heeft een verklaring afgelegd die tegenstrijdig is met de verklaring die hij eerder bij de politie had afgelegd. De magistraat vroeg aan Miguel of de verdachte het slachtoffer had geslagen op 15 augustus. Miguel ontkende in eerste instantie. Toen de rechter hem confronteerde met zijn verklaringen die hij had afgelegd bij de politie, is hij hierop terug gekomen. Josua heeft in zijn verklaring bij de politie verklaard dat Miguel hem alles had verteld. De stiefzoon verklaarde dat de stiefvader een thaibokser is. Ook bevestigt de buurjongen dat de verdachte een zeer agressieve persoon is die geen contact heeft met de mensen uit de buurt. Advocaat Murwin Dubois heeft nog behoefte om de vriendin van de verdachte en de kinderarts te horen. De magistraat stelde deze zaak uit naar 7 december. Op die dag zullen twee getuigen worden gehoord. Lothar blijft aangehouden.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!