TO heeft sociaal zekerheidsstelsel in voorbereiding

Het Tripartiet Overleg (TO) heeft het sociaal zekerheidsstelsel serieus in voorbereiding. Er zal een consultant worden aangetrokken voor het schrijven van een rapport, waarmee het TO verder aan de slag gaat. ‘In het rapport ‘sociaal zekerheidsstelsel’ gelden de algemene ziektekostenverzekering en de minimumpensioenregeling als de twee hoofdelementen’, zegt ATM-minister Michael Miskin. In het Tripartiet Overleg zijn de overheid, de vakbeweging en het bedrijfsleven vertegenwoordigd als de drie sociale partners. De ATM-minister neemt namens de regering deel aan de discussies in het TO, die vrijwel elke maandag worden gevoerd op het kabinet van de president.
Voor het schrijven van het rapport loopt momenteel een openbare aanbesteding. De toewijzing van dit project moet nog plaatsvinden. De ATM-bewindsman zegt dat de  TO-partners zich omstandig laten informeren over verschillende sociaaleconomische  vraagstukken, zoals het  voornemen van de Belastingsdienst om de BTW in te voeren.  Ook heeft het TO niet zo lang terug zijn visie over aanpassing van de lonen in adviesvorm gepresenteerd aan vicepresident Robert Ameerali. Het advies heeft betrekking op de onderhandelingen die momenteel worden gevoerd tussen de regering en de overheidsbonden voor looncorrectie.

error: Kopiëren mag niet!